Translate

Bumerang - Yazarkafe

19 Ocak 2010 Salı

SIR



   Kaç kez ölebilir insan ve her ölümünden sonra ne kadar iyileşebilir. Her gün defalarca katili olurken kendimizin,nasıl bir duyguyla yaşanır yada yaşanabilir;yaşanılası mecbur hayat. Adam gibi ölümü özlemekle eşdeğer tutmak yaşamı ve bunun gölgesinde sıkı sıkıya sarılmak hayata. Her gün ve her an umut büyütmek ve de hiçbir şeye gösterilmeyen özenle büyütüleni;öz evladını defalarca vahşice her defasında daha da usta ve öncekilerden daha özgün yöntemlerle yok etmek;acımadan,az sonra pişmanlıkla kahrolacağını bile bile.


   Kaç kez sevebilir insan yada kaç kişiyi. Hayatın her anı sevmeye hazır,her an sevilebilecek birini düşleyip,kaç kez düşle gerçeği ayırabilir. Ustalıkla sınıflandırıp sevgiyi ve sevdiklerini,nasıl en başa birini yerleştirebilir ve kimi?. Nedir O’nu en önemli kılan ve önemli olmak ne demektir. Ve kaç kez doğru tahmini yapabilir insan yada kaç tahmin hakkı vardır. Doğru tahmin pişman olmamak mıdır yada pişmanlık doğruluğa ne kadar etkir.

   Her gün ölmek,her gün pişmanlık duymak ve her gün-yeniden-sevmeyi özlemek..

   Sonsuz kere ölmeye bunca hevesli olmak,ve bu hevese bir isim koymak;ne denebilir katilin kurbanına söyleyeceği son cümleden çok,kurbanın katiline daveti daha acılı bir ölüm tarifine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder