Translate

Bumerang - Yazarkafe

17 Şubat 2010 Çarşamba

Hormonal


Sapılmayan dönemeç,hesaplanmayan açı,unutulmaz acı getirir...

Unutmaya çalışıyordu,her an her dakika aklını kemiren ve son aylarının tek gündem maddesini.

Artık sevişmek dahi istemiyordu ama mecburdu. Eşiyle haftalar süren beklemenin neticesini
almaları için 5 günleri vardı ve bunu kaçırmaları demek 3 bitmek bilmeyen hafta daha birbirlerine dokunmamaları demekti. Son zamanlarda pek dokunmuyorlardı ya,doktorun tavsiyesi ikisine de bahane olmuştu;birnevi duygu kurtaran.

İçinde büyümeyen,içinde oluşumsuz ve ızdırap dolu bir yalnızlık vardı. Adeta bir çölün ortasındaydı ve de çölü içinde büyütüyordu ama başka büyüyen yoktu,olmuyordu.

Kendisinde sorun olduğunu öğrendiğinde evvela sevinmişti,ona öğretilen kadının döl tutmamasıydı,erkek de kusur olmazdı ve de öyle olmuştu.

Annesi,komşular ve de ağzı olan herkes;her bir ağızdan bişeyler anlatmışlar,şifa olsun diye daha önce yaşananlar konuşulmuştu,akla hayale gelmez reçetelerden bahsetmişlerdi;filanca baba ya adak adamalıymış,yumurta yemeliymiş bol bol çünkü filanca öyle hamile kalmıştı,yatmadan evvel falanca dua dan dörtbindörtyüzkırkdört kez okumalıymış,yok yok o dua başka bişey içinmiş,çocuk için filanca sureden doksandokuz kez okuyup iki rekat namaz kılıp sevişmeliymiş-ama doktor ovulasyon dönemini hesaplamış ve yumurtlamadan bir gün evvel sevişmelerini söylemişti;çünkü sperm 48 ile 72 saat arasında canlı kalıyormuş ve uygun zaman,bir gün evvelmiş-komşu kadın ben ne zaman sevişirken çok üşüsem hamile kalıyordum demişti ama doktor vücut ısında hesaplanan tarihte yarım derece artış olacak demişti.

Artık kocasının yüzüne bakamaz olmuştu,suç üstü zina yaparken yakalanmış gibiydi. Kocasıda pek suskunlaşmıştı son zamanlarda. Ne zaman bir bebek bezi reklamı görseler ya kanal değişirdi,yada odayı terkederdi biri,odayı terkeden sudan bahane ile ya mutfağa giderdi yada uyumaya;bir daha geri dönmek gelmezdi içlerinden.

Evlenirlerken,mutluluk hikayeleri yazmaya hevesli çift,bir dram sahneliyordu ya da bilimsel bir belgeseldi artık hayatları;ovulasyon dönemi,28 yada 35 gün,LH hormonu,ultrasonografi,üretra...

Bu kadar mı kötüydü bir çocuk sahibi olmak,ya da bu kadar mı önemliydi çocuk sahibi olamamak.

Belki çocuk için aşk şart değildi ama çocuk olmaması aşkın sonu olabiliyordu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder