Translate

Bumerang - Yazarkafe

13 Ocak 2011 Perşembe

bütün alışkanlıklardan öteye

   Hayat; anlamı olmayan ve anlam katılması kat-i gerekli bir eylemdi. İnsan olmak farklılıkları var etmek olmalıydı. Sürüyle hareket etmek, sürü psikolojisi içinde sosyal baskılarla yaşamı kalıplara sokmak insan olmak olamazdı. Neydi peki hayatın eksik olan anlamı? Hayata anlam katabilmek için ne yapmak gerekliydi ya da ne olmak; yalnız mı?

   Evlenmek ya da evlilik üzerine onlarca taslak geliştirip bir türlü eyleme geçirememek. Gerekli olan insanı beklemek ya da denemelerde “belki” yi aramak. “farklı olmak adına hayatını yok ediyorsun. Ne sanıyorsun sana madalya mı takacaklar? Ödülün sonsuz yalnızlık ve kimsenin farkında olmadığı bir ölüm olacak” demişti bir başka eski kız arkadaş. Bir başka eski kız arkadaş uzun zaman aklından çıkmamıştı. Haklıydı ve haklı olması adamın tüm inanç sisteminin çöküşünün saklanmaya çalışılan gerçeklerini itiraf demekti.

   Diğerlerinden farklı olmaya dair düşüncelerle diğerleri gibi hızlı ve telaşlı eve varmıştı. Sokaklardan çekilen evde bekleyeni olanlardan farklı olarak, bekleyeni olmayan bir eve ulaşmaktı adamın telaşı. Telaşlı olduğunun farkında olmadan yapılan kontrolsüz bir sosyal güdüydü içindeki. Hiçbir zaman hiç kimseye benzemediği doğruydu; farklı olmak güzeldi ilk zamanlarda ki bunlar çok zaman önceydi. Şimdi güzel olan neydi hatırlamıyordu.

2 yorum: