Translate

Bumerang - Yazarkafe

23 Ekim 2009 Cuma

hangi "AŞK"

endorfin ve seratonin gibi doğal bir morfindir,ve vücut tarafından salıgılanır. kadın yada erkek vücudundan farklı beyin nöronlarına etki ederek;östrojen ve ya testesteron salgı düzeylerini kontrol eder.buna bağlı olarak aşırı salgı esnasında böbrek üstü bezlerini uyararak adrenalin pompalanmasını,damar yüzeylerin genişlemesine ve kan akış hızının vücudun herhangi bir saldırı esnasında göstereceği şekilde yüksek orana çıkmasını ve dolayısıyla kalp atış hızını iki kat arttırabilme özelliğine sahiptir.
vücudun ürogenital bölgelerinde oluşan hareketlilik algısı ile birlikte yeterli kan miktarı salgılamak amaçlı,belirli bölgelerden -genellikle karın bölgesinden ve "İNSANLARIN KARNIMDA KELEBEKLER UÇUŞUYOR" yalanına neden olandır-kan çekilmesine neden olmak gibi müthiş bir olayın tetikleyicisidir. erkek organı sertleşirken,kadın organının iç kısmında kayganlık sağlanması amaçlı mukus salgısını başlatır. erkek testis hücreleri sperm olgunlaştırması başlatırken,kadın vücudu döl yatağındaki yumurtanın pozisyonunu en uygun konuma taşırken,rahim içinde gelecek zigot için hazırlık yaparlar.

yani bunlar-tıbbi tiksinti bile olsa- geçici durumlardır.insanlarda O nu görünce kalbim yerinden fırlayacak dedirten,sanki karnımda kelebekler dans ediyor,ağzım kuruyor ne diyeceğimi bilemiyorum sanırım ben bu O na aşığım dedirten sürecin gerçek izahıdır.biraz kimya,biraz biyoloji ama sadece gerçek.
tabi bunlarda geçici durumlardır.yani belki bir kaç gün,belki bir kaç saat yada bir kaç sevişme anlarında var olan ve biten bir yalandır.bu sanrıyı ömür boyu sayıp evlenenler;
ilk yıllarda hafta da ortalama 5-8 arası sevişme
ilk yıl ortalama günde 8 sarılma,
ilk üç yılda el ele tutuşup gezmeler,
saatler süren telefon görüşmeleri,
bir kaç bin öpüşme ...
gibi şeylerle sürecin sonsuz algısını tetiklerken,aynı zamanda sürecin sonuna hızlı bir gidiş yolu yaratır ki bu gidiş yolunda yaşanan süreçleri yazmaya benim gerçekçiliğim bile el vermez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder