Translate

Bumerang - Yazarkafe

4 Eylül 2010 Cumartesi

sonsuz


   Filmlerde olur hep, mutlu sonlar...
   Sen birini seversin, o bir başkasını. Kavuşmama ihtimallerine rağmen umut hep yeşertir,sevdanı. Beklersin, beklersin; bir gün, o gün gelecek diye. Koşarak sana gelecek ve tüm kaybedilen zamanı telafi edeceksiniz birlikte, mutluluk kalacak size; sanırsınız. Olmaz.

   Mutlu sonlar ancak filmlerde olur...
   Bir başkası olsa da hayatında; seni gördüğü an, her şey değişir. "Kader" dersiniz ikinizde aynı anda ve ne varsa geride bırakır, birbirinize koşarsınız. Hiç bir değer daha üstün olamaz aşktan, hiç bir kural bozamaz gerçek aşkı; sanırsınız. Öyle değildir oysa.

   Neden mutlu sonlar sadece filmlerde olur...
   Çünkü filmin bittiği yerde başlar oysa hayat. Ve hayat bir süreçtir; son değildir. Aşkı sürdürmek, zordur ve de sancılı. Sevdiğin gün gelir seni kanıksar; yollarını midesinde kelebeklerle beklemez olur, kokunu içine çekmek için; geceleri sana sokulmaktan vazgeçmiştir artık, seni öperken şehvet kalmaz dudaklarda; belki bir arkadaş kadar. Hayatın doğasıdır; başlayan hiç bir şey aynı frekansta devam edemez, böyle bir enerjiyi saklayamaz hayat; onun örgüsü farklıdır. Hayat bir film değildir.

  Belki mutlu sonlar filmlerdedir, mutluluk sonsuzdur hayatta. Farklı zamanların, farklı titreşimlerini yakalayabilmektir; mutlu olmak. Her sabaha ilk sabahın çoşkusuyla kalkmaktır ve "günaydın" ilk kez denmişçesine sevgiliye; burnuna tatlı bir öpücük kondurabilmektir. O istemese bile ondan fazla sevebilmek, sevgisini tetikleyebilmektir ve asla alışkanlık değildir; aşk. Alışkanlık olan ise aşka aşık olmaktır, aşkın peşinden koşmaktır; ellerin tanıdık ellerde...

4 yorum:

  1. biz de film izlerken mutlu olalım bari:) biz mutlu sonla bitemiyoruz bari filmler mutlu sonla bitsin dimi?:)

    YanıtlaSil
  2. Ben her gece mutlaka bir film izliyorum :) biraz aldanabilmek için belki

    YanıtlaSil
  3. Mutlu sonlara inanmak için direnen ben, çok yalnızım yahu ve ben de diğer kesime geçiyorum sanırım...

    YanıtlaSil
  4. yalnız değilsin, hepimizin yaşamak için tutunabildiği bir tek şeye sahipsin; umut...

    YanıtlaSil