Translate

Bumerang - Yazarkafe

27 Ekim 2010 Çarşamba

senin hikayen ne

   Eskiden çok yediğinden büyük balıklar yakalardı, şimdi az yediğidinden küçük balıklar yakalıyor ya da tam tersi; şimdi balık yakalayamadığından az yiyor, eskiden çok balık yakalardı ve bolca yerdi. Bir norveç kasabasında, bir koyda küçük bir kulübede yaşamak isterdi ama çok soğuktu oralar veya bodrum da bir yarım adada ama oralar da dilini anlamadığı güzel kadınlarla dolmuştu.
   Her sabah denize karşı geçer, serin havaya inat sıcak düşler kurardı; kayığa biner denize açılırdı. Kapalı havalarda denize açılmaz evin önünde oturup düş kurmayı severdi,özellikle de puslu gri havaları; balık yakalayamazdı ama beklediği başkaydı.
   Bir sabah kapısını bir deniz kızının çalacağını düşlerdi en çok.Denizden gelecekti ve hep yanında kalacaktı; öyle kuyruklu falan olmayacak ve de denizin dışında yaşayabilecekti; kendisi için denizden vazgeçecek sonsuza dek onunla kalacaktı. Diğer deniz kızlarının yaptığı gibi onu ardı sıra denize sürükleyip boğabileceği yalandı; bu farklıydı.
   Her gece onu rüyasında görebilmek için uykuyu severdi ama hiç rüyasına gelmedi.
   Bir sabah kapı çaldı; kapıda ki yabancıydı. Bir kız ve dilini anladıkları ama yabancı bir kızdı; "senin için her şeyden vazgeçtim, hayatımı sana adamak için burdayım" dedi. Adam kıza baktı, kapıyı kapattı ama kapatmadan önce kızı: "insanların hayalleriyle dalga geçmek hiç komik değil" diye tersledi.
   Kız gitti ve adam da bir daha düş kurmadı...

3 yorum:

  1. olmaz ki...
    hayallerden kolayca vazgeçebiliniyorsa,birşeyler yanlış demektir.
    ya peşinden koşacak kadar büyük düşünmüyoruzdur ya da peşinden koşamayacak kadar korkağızdır...

    YanıtlaSil
  2. öyle ya; sadece fikirlerini sonuna dek savunabilenler ve hayalleri peşinde can vermeyi göze alabilecekler değil midir büyük insanlar. geri kalanlarsa; sadece geri kalanlardır!

    YanıtlaSil
  3. bence öyle değil işte.
    ben büyük insanı kastetmedim ki,hayallerinin büyüklüğünden bahsettim, belki büyük yerine hayaline sadık kalmak demeliydim...
    bazen bir hayalden vazgeçmek,uğruna ölmekten daha çok cesaret ister, büyüklük gerektirir,
    bunu neden yazdım,bir önceki yazını da okudum da ondan yazdım...
    herkes kendi şartlarına göre yaşar diyip toparlayayım bari ben, bu konu biraz karışık ;-)

    YanıtlaSil