Translate

Bumerang - Yazarkafe

4 Nisan 2012 Çarşamba

Güle Güle Yeni Gün

   Balık bir şey yiyiyor, ne yediğini görmesem de; üreperiyorum minik balıklar için. Rüyada olduğumun farkındayım ama nefes alamıyorum, uyanamamaktan çok balıklar için endişeleniyorum. "Balık..." diyorum, "hayra çıkar, derlerdi" diye ekliyorum ama hala sıkıntıdayım.
   Vücudum kırgın, gözlerimi açmak ya da yataktan çıkmak istemiyorum ama uyumak korkutuyor. Aynı rüyaya, iki işeme molası sonrası üç bölüm halinde kaldığı yerden devam etme olasılığı pi sayısının virgül sonrası rakamlarınca olasılıklı olsa gerek.
   Minik bir kız çocuğu; tanıyorum ve seviyorum kızı. Gözlerim dolu dolu sanki; ama ağlayamam ki, istediğim halde. Küfrediyorum, bela okuyorum boyunca. "Yeterrr" diye bağırıyorum sesim çıkmadığınca sessiz. Ataistim rüya boyunca, uyandığında dua eden tarzda çelişik.
   Kimseye anlatmıyorum, anlatıacak kaç kişi tanıyorum ki; hiç. Gün boyu, su ve çay içiyorum; acıkıyorum ama canım bir şey istemiyor.
   Kimseyi özlemiyorum; özlenecek özel birini düşünüyorum ama bulamıyorum. Kız arkadaşıma söylesem, ayrılık nedeni. Birde "ben rüyalarımı hatırlamıyorum" yalanı var; nasıl derim sana anlatamam diye.
   Gece uyanmalarımdan rahatsız mı acaba? Her gelişimde sımsıkı sarılsa ve her defasında karşılığını alsa da, uyanmak zor olsa gerek; gece boyu su içmeyen biri için.
   Sabah olmuş ama rüyada mı, gerçek mi bilemiyorum; uyanamıyorum da. Uyumak istemesem de uykudayım sanırım.
   Uyanıp yazmalıyım, biliyorum ama yazabildiğim halde hala uyuyorum... Uyanınca yazdıklarımı okuyabilecek miyim?

1 yorum:

  1. Anlatamayınca kimseye, blogta yazıyordum ben de, yayınlamasam da..

    Bir de gece su içip, üzerine sigaraya durmak vardır 3 sularında, insan kimyasından bunalır

    YanıtlaSil