Translate

Bumerang - Yazarkafe

16 Nisan 2013 Salı

En Mutlu(?) Günüm

   Yıllardır hayalini kurduğum gün, onlarca deneme ve bir servete mal olmuş gelinliğin içinde düğün seramonimdeyim. Herkesin özendiği, yıllarca anlatılacak düğünüme herkessin özendiğini, kızların yerimde olmak için her şeyi feda edebileceklerini biliyorum.
   Ama...
   Gelinlik o kadar ağır ki, bir an önce üzerimden atıp kurtulmak istiyorum. Gelinliğin kumaşı bacaklarıma adeta yapışmış ya da ben öyle hissediyorum. Keşke şu an çırıl çıplak olabilsem, bir duş alıp tüm bu hengameden kaçıp uyuyabilsem. Etrafımda ki mutluymuş gibi yüzen maskelerin arasından kaçıp yalnız kalabilsem.
   Beni seviyor olan, eşim ya da olacak olan, adama yalandan gülmek zorunda olmasam. Seviyorum dedikçe, ısırgan otu yutuyor gibiyim. Sürekli su içmek zorunda hissediyorum kendimi; yalanın yaktığı genzime iyi gelecekmiş gibi.
   "En mutlu günüm" yalanıyla büyütülen her kız çocuğu gibi, annem babam ve sevdiklerim(?) herkes burada ama ben gelmemelerini daha çok isterdim. Bu mu en mutlu günüm? Neden onlar mutlular, ben değilim? Sahi gerçekten mutlular mı, yoksa benden daha iyi birer yalancılar mı?
   Pasta, kutlamalar, ardından fotoğraf çekinmeler. Yüzlerce, aynı yüzlerle. Her birine ayrı samimiyet göster ve gül ve gül.
   Gece olacak mı? Ya gece ne olacak? Hemen uyumak istiyorum desem ne olur acaba?
   Gece olmasın, bitmesin bu rezil iki yüzlülük. En büyük maskeyi taşıyabileceğimden emin değilim. "seni seviyorum" yalanını birlikte tekrarladığım adamın karısı olamam.
   SEVMİYORUM ve İSTEMİYORUM, DEFOLUN diye bağırasım var. Boğazım düğüm düğüm. Ağlamak istiyorum ki ağlasam yine herkes mutluluğuma yoracak ama mutsuzum, bilin artık istiyorum; mutsuzluğumdan ağlamak istiyorum hem de bağıra bağıra.
   Şimdi deprem olsa, ya da ölsem ne biliyim bir şeyler olsunda yok olayım. Bu rezil ikiyüzlülük bitsin; her kim kaç tane maskesi varsa düşürsün bir an da ve herkes birbirini yalancılıkla suçlasın, gırtlak gırtlağa girsinler. En evvel en sevdiğimi sandıklarım ölsün ve belki de ilk ben ölmeliyim.
   Kaçmak, yalnız kalıp sadece uyumak istiyorum...

1 yorum:

  1. tebrik ederim. çok güzel ve çok farklı bir bakış açısı olmuş.. ve açıkçası bunu neyin esinlendirdiğini öğrenmeyi fazlasıyla isTedim yazıyı okurken..

    YanıtlaSil