Translate

Bumerang - Yazarkafe

5 Mart 2010 Cuma

dışarda yağmur yağıyormuş


Saat 3:25

Aslında öğleden sonra,hani 15:25 denen saat fakat söylence de neyse o;yani üçü yirmibeş geçiyor.Öğlen vakti,evin içinde ise homojen bir saatsizlik hakim.Pencereler sürekli kalın perdelerle kapalı olduğundan,homojen bir karanlık hakim;her daim havasız,her daim gece.
Tepede sarı bir ampul,oda kararmış ve de topu topu altmış watt.

Uyanıp da elinin altında ki telefona uzanan elin,ilk amacı arayan varmı yada bir mesaj atan diye bakmakken,beklenenin aksine bomboş ekranda sadece saati görünce kendini kandırma savunması devreye girip saati okuyor;üçyirmibeş


Bir lanet olsun,cümlesinin ardında o güne özgü ama dilde bakıri bir kıvamda her daim tekrarlanan küfürle katmerlenen isyanın ardı sıra ayağa kalkıp tuvalete gitme zamanı.Kafada ise tek soru;yüzü yıkasam mı yoksa uyumaya devam mı etsem.Madem arayan yok yada bir mesaj atan,yapacak bir plan da yok ozaman uyanmak sadece ızdırap olur.Yüzü yıkama ve yatağa geri dön.


Odadan bir kaç dakikalığına dahi çıkmanın en kötü yanı,odaya tekrar döndüğünde;burun reseptörlerinin tekrar işe koyulup,içerdeki küflenmiş boya,ayak ve de birikmiş vücut kokularının bedeni terkedip havada asılı kalan karışımını algılayıp beyne iletmesi,ve de beynin oraya gitme emrine rağmen en son ne zaman değiştirildiği bilinmeyen çarşaf ve de nevresimin şekilsiz karmaşasına sokulmak.


Bastırılamaz bir açlık hissi,boş midenin rahatsız eden ve de uyutmayan ısrarına düşünülen geçiştirmelik fikirler;ekmek üstüne salça ve bir bardak çeşme suyu.

Yatakta sağa sola dönülen dakikalarca,onlarca insanın hayallerini,peş peşe yatağa kabul etmek.Uykuya teslim olmak için,en net çare olan bir doz;remeron.Geriye doğru işleyen sayaç;ondokuzdakika.

21:12
Yani gece,yani saat dokuzuoniki geçiyor.Bir mesaj var ekranda.Büyümüş gözbebeklerinin ekranı okuyamayan bulanıklılığı ve biraz heyecan,ve biraz beklenti,az biraz hayalgücü.Netleşen ekranda uzun bir mesaj,anlamlanamayan cümlelerin içinde bir kaç kelime; ...yapacağınız her ...alışverişe +3 taksit yada ...


Lanet olsun,ve ardısıra iki sağlam küfür;bu kez daha yaratıcı.

Direk girilen mutfakta,kulpu kırık ve de hiç yıkanmamış çaydanlığa su koyup,tekrar tuvalete gitmek.


Kurumuş bir kaç zeytin,kaseye temas eden ıslak yanlarına ağır bir koku sinmiş,hala bakkaldan gelirken sarıldığı torbanın içinde olan ikiyüz gram peynirden arta kalan kırıntılar,kayısı reçeli,kuru ekmek ve haber programı ararken zaplanan ama hiç birine katlanılamayan programlar.

01:38
O ne yapıyor şuan.Bir mesaj atsam mı yada gizli numaradan çağrı.
01:39
Neden aramıyor,mesaj da atmamış.
01:39
Bırak o seni hatırlasın.
01:39
Uyudu mu yoksa.Nasıl uyur ki...Bir çağrı atsam mı,uyudu mu diye,ya da bir bahane ile mesaj mı atsam.
01:42
Lanet,lanet ,lanet;Telefon kapalı.Bir doz;remeron ve geri sayım;yirmi dakika,ondokuz dakika,onsekiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder