Translate

Bumerang - Yazarkafe

12 Ekim 2010 Salı

bir kart üzeri notu

   Bir konser alanı; adam kaygılı gözlerle hiç sevmediği bir grubun konserini izliyor. Kaygılı olması gruba olan sevgisizliği değil; ertesi gün ciddi bir sınavının olması. Bir kız dans ediyor üç kız arkadaşıyla birlikte; üç kız çok eğleniyor. Adam orda olmaması gerektiğini biliyor, olması gereken yeride; sabahlamalı hem de aralıksız çalışıyor olmalıydı ama sevgilisinin sevdiği grup bir kez geliyordu ve sınavından önceki akşamı bilemezdiler.
   Mutfakta acele ile bir şeyler yapmaya uğraşan bir erkek. Et sevmeyen sevgilisini et sever yapmaya çabalıyor. Daha önce hiç yemediği bir eti, daha evvel asla dediği bir şeyi yemesi için; sevgilisinin yiyebileceği bir hale getirmeye çabalıyor. Muhtemelen kız arkadaşı ilk lokmadan sonra yemeyecek ama yine de denemeye değer umuduyla, kız arkadaşı gelmeden bitirip evi havalandırmayı düşünüyor.
   Saat tam oniki; geceyarısı. Kızın doğumgünü ve erkek elinde bir küçük ıslak kek ve üzerine o an da dikilmiş, doğumgünü mumlarından olmayan bir mumla kız arkadaşının kapısında; "iyi ki doğdun" u ilk söyleyen olmak için.
   Çiçeklerin öldürülmesini romantizme yakıştırmayan birinin, çiçeklerle doldurduğu bahçenin önünde hayranlıkla duran bir kız; hayranlığı erkek arkadaşının hassasiyetine mi yoksa çiçeklerin dikilmesinde ki özenli simetriye mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder