Translate

Bumerang - Yazarkafe

19 Kasım 2010 Cuma

biri olmak yada herhangi biri

 "Nerde o aşık olduğum adam" derken bile içinde gizli bir ümitle; "hala burdayım" demesini bekliyordu sevgilisinin. Yine de okuduklarından öğrenmişti ki; umut etmek işkenceyi arttırıyordu, "yıllarca okuduklarıyla öğrendiklerini unutmak daha uzun sürüyor" dedi ve kendine güldü.
   Gizem güzel bir kızdı, etik değerlerinden taviz vermeyen çok erkeği ardından sürükleyebilecekken kendinden korkutacak kaidelerinden asla taviz vermeyen kültürlü biriydi. Çokça kitap okur, felsefeyi sever, diğer kızlardan farklı olarak; klasik değerlerin ardına gizlenen saçma toplumsal baskıları red eden,uslanmazlık yaftası yediğinde henüz daha ergen bile değildi.
   Onu gören her erkeğin düşlerini uzunca müddet etkisinde tutan ama kendine yaklaşılmaması konusunda, nerden çıktığı bilinmez bir ön yargıdan yakasını kurtaramamış bir yalnız kız olmuştu. anne olmak istiyordu ama istediği annelik kimsenin e hatta ailesinin dahi anlamadığı bir format içeriyordu. Aslında öyle kabul görmez bir istek değildi; sadece annesi gibi ya da her hangi bir akraba kadın ya da komşu teyze gibi olmak istemiyordu.
   Kimse inanmasa da düşleri vardı, ne derlerse desinler aşka inanıyordu hem de herkesten daha fazla. Yine bir fark vardı; büyük bir fark. Onun aşk dediği herkese ütopik gelirken, herkesin aşk dediğini ise o bu kadar ucuz olmamalı diye red ediyordu. Ne herkes gibi olabiliyordu ne istediğini yaşayabiliyordu. Yolunu kaybetti hissine kapılmıyor değildi ama ya yol zaten doğru değildiyse.
   Bir sevgiliyi bekliyordu; beklerken düşleriyle onu yeniden yaratıyordu. Arkadaşları" yok öyle biri, sen çok beklersn ve bu gidişle evde kalırsın kızım" desede, o biliyordu ki ya bekleneni beklemekti ya da önüne atılanla idare etmekti hayat.
   Gizem bekleyecekti; çünkü önüne atılanla idare etmek gizem i herhangi bir kız yapardı. O bunca düşleri herhangi bir kız olmak için kurmamıştı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder