Translate

Bumerang - Yazarkafe

16 Ocak 2012 Pazartesi

korkan aklıma inat çokça çarpar kalbim

   Realist beynin, romantizm heveslisi kalple savaşıdır; acıtan yalnızlıklara neden. Kalptir, heves eder hesap bilmez gözü karadır. Akıl izin vermez asla, hep savunmadadır, duvarlar örer ve gizlerde adresi silinsin, kimse ulaşmasın ister. Korkak der; kalp, beyne. Akla uymayan ne varsa kalpten geçer, bir hızlanır, bir yavaşlar; kim olsa hazırdır, yeter ki sevme olsun ister. Beyin öylemi ki; her adımı uzun uzadıya düşünür, hiç yok olmayacakmışçasına, zamanın  efendisi sanır kendini ve hep sondan başa hesaptır derdi. "Nasılsa bitmeyecek mi, ne gerek var ızdıraba bile bile koşmaya" haksız da sayılmaz haklıdır ne de olsa mantık aklın işidir, "acıkmak var diye yemekten hangi öğün vazgeçtik" diye cevaplar kalp, klasiktir cevabı ama çürütülmez bir sağlamlığı vardır her daim. Hayat süreç değil midir, yaşa yaşayabildiğin gibidedir kalp; sonu görünen sürece girmek intihar, intiharsa bizim literatürde yokturlarla savunmadadır kendini akıl.

   Psikolojisi bozuk, motivasyonu eksik kalmasın diye antidepresan almakla; perfonmans kaybıyla partnerini mutsuz etmemek için ilaçlardan uzak durup, akıl oyunlarıyla mutluluğa sırt çevirme ironisine benzer hayat.
   Seçimleri yönettiğini sananın, seçtiği kişi tarafından seçilmediği gibi; kendisini seçeni görmemesi misali nankördür beklentiler. Beklemeler ömrü tüketir, ömürse; boyunca hayalkırıklığını barındırır.
   Zordur içinde birden fazlasını barındırmak, oysa hep güzel sanılır kendinden bir kaç tane fazla olmak. Her ayrı yorumu geliştiren, aynı zamanda bir bağımsız değişken yaratır. Ne kadar çok bilinmeyenli denklemsen o kadar da yalnızsındır ve de mutsuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder