Translate

Bumerang - Yazarkafe

27 Ocak 2012 Cuma

yeni romandan bukleler


Üç yıl önce öğrenmişti bu mekanı. O zaman asayiş şube de gece nöbetlerine, acemi diye nitelendirdiği yeni polisleri denetlemek için arkalarından gittiği bir geceydi. Yeni yetmelerden ikisi bir hayat kadınını arabaya bindirmek üzereydiler ki, yıldırım-asıl adı şaban’dı- baş komiser, kadını elemanlardan almış, olaya el koymuştu. Aslında adamlar işlerini doğru yapıyorlardı, yanlış olansa sistemin kendisiydi. Kadını karakola götürecekler ve iki saat sonra bırakmak zorunda kalacaklardı; bu durumda idealist polislerin zaman ve emek kaybı umurlarında olmayabilirdi fakat yıldırım baş komiserin dengeleri bozmaya niyeti yoktu.
Kadını, yeni yetme polislerden alıp serbest bırakacaktı ki; kadının sessizliği yıldırımın içinde kötü bir merak uyandırdı. Böyle vakalarda kadınlar bolca küfreder ve arkasındaki pezevenklerinin enselerinin kalınlığında, polisleri tehdit ederlerdi. Hepsinin de mutlaka bir vekil ya da en azından emniyette bir tanıdıkları olurdu.
Yıldırım baş komiser kadına nereye bırakmasını istediğini sorduğunda bile, kadın suskunluk yemini etmişçesine sessizliğini bozmadı. Baş komiserin içinde ki huzursuzluk artıyordu. Kadına bir yere gidip, bir şeyler yemeyi teklif etti.
.....
Kadın sesini kontrol edemediğinden, titrek tonda; “şey, yani beni evime öylece bırakacak mısın?” diyebilmişti. “evet, istersen başka bir yere de bırakırım” baş komiser artık tahammülsüzlüğün sınırındaydı. “otele götürmeyecek misin beni?” kadın hala yıldırımın algısını zorlayan yarım cümlelerle sormaya devam ediyordu. “ ne oteli, otelde kalıyorsan oraya da bırakırım, yeter ki bir an evvel söyle de yolumuza gidelim; bizim de işlerimiz var” yıldırım arabaya binmişti bile. Kadının binmesini ve adresi söylemesini bekliyordu. “benimle yatmayacak mısın” yıldırım ilk etapta soruyu algılayamadı, ancak anladığında arabadan inip kadının gözlerine sert bir bakış atabilmişti. “ne diyorsun sen be, hadi kızım bak işine. Benim senin yaşında kızım var, bin arabaya da adamın asabını bozma” baş komiserin bu çıkışı kadının beklediği berbat sondan çok daha iyiydi.
.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder