Translate

Bumerang - Yazarkafe

4 Şubat 2012 Cumartesi

ayraç

   İki tür insan vardır; ilk gruptakiler, mutlu bir film izlediklerinde hayata daha bir pozitif yaklaşırlar, filmde ki karakterlerin mutlu sonları onlara umut aşılar. Diğer gruptakiler ise; mutlu karakterlere katlanamaz, onları kıskanmakla reel dünyada ki uyuşmazlıkları arasında ızdırab çekerler. Mültecilik yaşarlar, konar göçer olmak ister ama asla bir tek dala dahi tutunamazlar.
   İlk grubun handikabı; kısa vadelidir, coşkuları, sürekli bir motive edilme hali içinde beslenmeye ihtiyaç duyarlarken; ikinci gruptakilerse iyi olabilecek bir özellik olan, istikrarı kötüye kullanırlar. Mutsuz olma konusunda keskin yetenekleri vardır.
   Hayat iki grubu da, varlık bilinciyle var etmiştir; eksi ile artı gibi. Değişkenlerin olmazsa olmazıdır, zıtlıklar. Işığın şiddeti ölçebilirken, karanlığın birimsizliği gibidir; ikinci gruptakiler, görünmez olsunlar isterler ama görebilenlerle yaşamları devam eder.
   Uzun ilişkilerden korkup, sürekli kısa hikayeler yazabilmeyi isterler oysa hiç bir romana konu olamazlar; figüranda. İlk grup ise uzun uzadıya yaşansın ister her ne yaşanacaksa; oysa hayat, tek bir andan az biraz uzundur sadece.
   İki grubun anlaştığı tek bir nokta vardır; iki grupta üç maymunu oynasa da, her şeyin bir sonu vardır. Ve o son geldiğinde, bir tek kalan olur; küçük bir nokta.

1 yorum: