Translate

Bumerang - Yazarkafe

29 Mart 2012 Perşembe

yaşamak denirse

   Neden?

   NEDEN?

   NEDEN?


   İstediğin an gerçekleşmeyen, gerçekleştiğinde isteğinin bitmiş olduğu ya da artık senin için anlam ifade etmeyen hayat; ne kadar mutlu eder seni. Yapmak üzere harekete geçtiğin bir şeyi yapamadıktan sonra, açılan algılarınla yanlış yaptığına o an karar vermekle, yaptığının gerçekleşmemesinin, olayın olmasından daha iyi olduğunu pişmanlıkla farketmenin nedeni nedir?
   İyi olsun isterken, hayatın sana kurduğu anlamsızlıkta kalmak; rezil olmak düzpedüz, neden? Neden emek sarfettiğin halde, mutsuz olmak; emek sarfetmediğin mutluluk için artık sevinç kalmaması haliyle yaşamak.
   Her şeyini ortaya koymuşken hiç olmak, süpriz beklerken sadece beklentili yaşlanmak; anlamı var mıdır? Neden sorusunu dahi sormanın gerekmeyeceği kadar çuvallatılmak; hayat hazretlerince.
   Seni seveni, sana sevdirmeyen; senin sevdiğini sana kayıtsız yaşatan. İhtiyaç duyduğunda senin olmayan her şeye; farkındasız sahip olmak, iş işten geçtikten çok sonra.
   Yükselenlerle sevinirken, kaybeden olmuş bir hayata mahkum olmak; hep kaybeden olmak; umutla beklerken, ölümlü hissetmek her an; mutlu sonları beklerken, son olanın mutlu olmaması gerektiğinin farkına varıp, boşluğa yuvarlanmak; NEDEN?
   Birileri hiç sormazken, dilinde tekbir etmek; NEDEN leri, cevap almayacağını bilerek. Ölmemek için yerken, yine de öleceğini bilip fazla yememek misali; kusurlu bir dünya da hayatın fantezilerini okşamak olsa gerek, YAŞAMAK. Yaşamak nedirse elbet!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder