Translate

Bumerang - Yazarkafe

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Uzar da; Gitmez!

   Yolun sonu?

   Bir laboratuvar da yaptığın denemeyi bitirmek üzereyken mahvetmişsindir; ya yanlış bir tepken ya da reaksiyon mekanizmasını kırmışsındır.
   Bir kaç güzel mesajınla sana yaklaşmış birini tek mesajla, karşılık dahi vermeyecek hayal kırıklığında bırakmışsındır veya kızdırmışsındır; cevap gelsede, gelmese de olumsuzdur.
   Tatil biter, Tatil hayalin yoğun işinden dolayı biter, Tatile o yılda gidemez halde beş parasızsındır çünkü işsizsindir; tatil neyinedir, Tatil hayallerini yratan kişi gelemezdir de yalnız gitmekle paranın yanması arasında kıvranmadasındır.
   İştahla söylediğin sıcak künefenin soğuması zamanında sen de sona gelmişsindir; künefe soğuk yenmiyordur yahut sen sıcak künefenin şerbetinden buhran geçirmektesindir, midem alamaz haldeyken bir daha künefe "ASLA" dersindir.
   Yaz biter, ne giyeceğine karar veremediğin sonbahar; kışın habercisidir, sense yazlarda kalmak istersin ya; ne kadar yazlar seni sevmese ve kötü davransa bile.
   Tüm gün çalan tek güzel(in) parçanın süresi ne kadar da kısadır.
   Sevgiliden geldiği sanıp hızla sarıldığın telefonun ucunda, sen gibi hayattan bıkmış bir banka çalışanının seni kandırma umudunda ki hayatı kazanma çalışmasında kaybolan umudun kısa ömrü misalidir.
   Gitmek istemediğin ya da bir zaman çok isteyip de gitmenin artık anlamını yitirdiği bir yere varmamak için uzasın dediğin yolculukta son moladır.
   Aşkın şehvetle imtihanını kazanamamasıdır, hep kazananın kaybetsin diye üzerine oynadığın AŞK'ın kutsiyetinde ki kırıntıların, süpürülmesi anıdır; kısa ve duygusuzdur.
   İlk yazdığın satırdan sonrasının, uçup bir başkasının algısına takılmasıdır; senden kilometrelerle uzak ve sende tanımsız bir kişide.
   Tek eğlencen bir programın yayından kaldırıldığını, program saatini iple çekerken başlamadığında anlarsın ya; büyük resme dahil olmadığından çoğunluk seni yenmiştir, sense normal olamamışlığın yalnızlığında kalırsın ya; plansız ve yıkılmış.
   Kurtlu, kuzulu bir hikaye de kazanan mutlu son olsun diye kurdun düşürüldüğü aptallıkta empati yaptığın da üzülmektir.
   "Nereye gider bu..." dediğin bir yolun hiç bir yere gitmemesidir, senin yanılmandır, boşa enerji tüketecek olmandır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder