Translate

Bumerang - Yazarkafe

9 Ocak 2013 Çarşamba

Belkiselsin AŞK

   Bu olur, bu da olabilir ama bu olmaz; demenin neresindedir AŞK...

   Seçmek mi kolay olandır, seçilen olabilmek mi? Her şeyinle çok farklısın denilip, tercih edilen olmak; tek hoşa gitmez farklılıkta bitmek demekse neden sevilir farklı yanların. Öyle ya belki hiç sevilmez farklı olanlar, farklılık şehvetengiz bir ilgidir.
   Maskelerimden sıyrılıp, omuzlarında ağlamayı umut ederken nefes dahi alamadığın bir başka maske ardına itilmek olmamalıdır; AŞK. Her şeyinle seviyor seni kadar kısa bir yalandır; sevdiğini sandığını olduğunca kabullenmek. Değiştirmek oluverir en büyük amacı; fazla sevenin, az seveni. Uzlaşmak denir adına, rehabilite emeller. Oysa ne değişmek mümkündür; kendin istemedikçe, ne de bir başkasını değiştirmek; üç yaşından geçkinse.
   Seni hatalarına rağmen kabulleniyor; diyebilmek ne de büyük erdemdir, eğer gerçekleştirebilinecek alt yapıya sahip ise. Kaç ölümlü bu kadar soyutlanır hayattan, kaç beden ruhun yırtıklarına bu denli dirençlidir?
   Oysa ruhlarımızı onarmaktır; AŞK, nefes alışlardaki sıkıntıya merhemdir, bedenin bir başka bedene eğilimli eksikliğinin tamamıdır ve "hu" yu "zur" ile eklentileyebilen puzzle olabilir belki... Belki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder