Translate

Bumerang - Yazarkafe

10 Mart 2013 Pazar

İstiyorum

  Bir şiir yazmak istiyorum bugün, yani bu gece. İçinde; ademoğlunun havva kızının dokunmadığı bir aşk olsun ya da hiç bir insan evladının egolarıyla kirletemediği dostluk mesela.
   Gidenlerin de kalanların da mutlu olduğu bir gitme halini yazıya dökmek istiyorum. Umutsuz bir tek kelimenin dahi cümle içinde kullanılmadığı, baştan sona mutluluğun insan halini yazmayı düşlüyorum. Düşünmeden düşlemek, düşlerden uyanmadığım bir alem ve ya düşlemeye gerek bırakmayan bir uyanıklığı tasvir etmek istiyorum.
   Bir sevgiliyi anlatmak istiyorum; bir sevgiliye anlatacağım, dostuma. Öyle bir sevmenin mümkünatsızlığına inat, anlattıkça inanılası gelen ama anlatılan her şeyin yaşandığı bir sevmek öyküsünde, baş rolde olmak istiyorum.
   Sevgilim, dostum ve ben; sabahlara dek gülelim, eğlenelim istiyorum.
   Canım sıkılmasın istiyorum ama olur da sıkılırsa; kendimle kalabileceğim gizli bir sığınağım olsun istiyorum, sığınağıma sığınma anlarımda arkamdan gelecek kadar beni tanıyan bir dostum olsun istiyorum, hayatımda. Ve sevgilimde gelsin ardından, sarılsın boynuma; konuşmadan anlaşalım istiyorum, suskunluğunda huzuru hissedebileyim istiyorum.
   İstemek zorunda olmadığım bir hayat olsun mesela; dua olmadan, yalvarmadan ve hiç bir hayata özenmeye gerek kalmadan yaşayalım, istiyorum.
   İstiyorum...

1 yorum:

  1. Güvenle gel, biterim; öyle ki, hiçbir desteğin olmasa da güvenindeki heybet bana yeter? Böyle gelebiliyor musun? Gelebilmeni isterdim

    YanıtlaSil