Translate

Bumerang - Yazarkafe

10 Nisan 2013 Çarşamba

ikimizde haklıydık(?)

   Ben ne mi yaptım ey yar?

   Hiç. Sana göre yapıcı hiç bir şey yapmadım. Çok şey yaptım aslında. Sana göre, ilişkiyi bitirmek için her şeyi yaptım. Haklıydın.
   Sonumuzu baştan tahmin ettim ya; sen ön yargılısın dedin, sonumuzu olumsuz bakış açınla sen hazırladın dedin. Bitecek diye ilişkiye başlanmazdı, ben öyle yaptım; sana göre. Haklıydın.
   Senin yapıcılığın, benim yıkıcılığıma yenik düştü, dedin.Alttan aldıkça sen, ben üstüne üstüne geldim. Umudum yoktu benim, oysa sen çok pozitiftin. Doğruydu, haklıydın.
   Ne diyebilirim ki, ben dahi yazarken sana hak verebiliyorken; o halde ben haksızım.
   Oysa ben kendimce, önlemler aldım; sona giden her yoldan sen vazgeçebil diye, sonumuzun betimlemesini yazdım. Pozitif olduğum her an capcanlı kötü  gidenleri gördüm ve sana gör diye anlattım. Umudum çoktu ki, çabaladım da gerçeği değiştirebilelim istedim. Kadere ve hatta Tanrıya meydan okudum sen bilmedin. Kabuslarımda sen benden giderken ne gördüysem; o yolların önüne setler çektim. Setlerime takıldıkça yıkmak için bana saldırdıysan da bilmiyorsun diye, cahilliğinin cesaretini sevdim. Bana karşı direnmelerini bizim için savaşın sayıp sana hayranlığıma hayranlık kattım.
   Ve sen gittiğinde bile seni asla suçlamadım; bu kaderimizdi dedim, onun suçu yoktu o bilmiyordu, bilse yapar mıydı dedim. Giderken de sana hak verdim. Hala sen haklısın, üzülme sakın ve asla pişman olma; gitmeliydin. Hayat bize bunu biçmişti; ben güçsüzdüm kaderi değiştiremedim.
   Sen haklıydın, kadere meydan okuyamayacak kadar zayıftım, tam olmamıştım. Olduğum vakitte seni bekleyeceğim, öyle ya döndüğün vakit senin haklılığına inandığın an olacak; biliyorum sevgili.

3 yorum:

  1. aynı şeyler, aşk ve yapılmayanlar... hayatlar hep mi aynı olur? ilişkiler, aşklar hep mi bir yerden sonra birbirini tekrar eder?
    www.yorgunhamsi.blogspot.com - beklerim bu arada...

    YanıtlaSil
  2. aşk yalandır. gerçek olduğuna kendinde inanmıyorsan zaten yapabileceğin bir şeyde olmaz:)

    YanıtlaSil
  3. siz acı çekmeyi seviyorsunuz:) ve yalnızca sevdiğiniz, gönülden istediğiniz şeyleri kendinize çekersiniz... herkes hakkettiğini, düşlediğini yaşar...

    YanıtlaSil