Translate

Bumerang - Yazarkafe

4 Mayıs 2013 Cumartesi

O an

   Yarattığı dünyayı merak edip, insan gözünden görmek ister.
   Boğazının ağırmasını hissetmek çok ilginçtir ve de acılı; bu pasta yapanın illa pastanın tadını bilmesi gerekmediği gibidir ama elbet ki pasta yapan da bir gün tadına bakmak ister yaptığı pastasının, hem de bir başkası servis etsin ister.
   An ile insan olup; oldurttuklarını sınamak ister, kendi hissiyle. Bir kadın gibi doğurmak mesela, sonra süt verirken çocuğuna memesinin ucunu dişlesin ister bebeğinin. Bu duyguyu düşlemekle yaşamak aynı değildir asla. Yarın ya da dün değil; hatta bugün bile yok, sadece an vardır, yalnızca O an.
   Bir rüya görürsün de rüyanda hani ölüyorsundur ama ölmüyorsundur aslında. Öldüğünü görmek ister, sevdiğinin öldüğünü de. Ölünün ardından çekilen acıyla kahrolmak, sonra yeniden dirilip başlayanların nasıl küllerinden var olabildiklerini, görmek ister.
   İstemek bedelsiz değilmiş nasıl olduğunu anlamak ister. Ve ne kadar istersen iste, asla gerçekleşmemesinin de zevkini duyumsamak ister. Yalnız kalmayı, dostlarla gülmeyi, bir kadının üzerinde inlemeyi, bir erkeğin içine girişini mesela.
   Adamın biri bir gün kokain içer...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder