Translate

Bumerang - Yazarkafe

14 Ocak 2011 Cuma

bu kez ben susuyorum

   Gözyaşlarından doğdum, ateşlerin içindeki serin vahalar gibiydim. Kaç baharı sana kış ettim ve kaç kışı sende bahar gördüm. Ölmek isteyen tüm hayallerimde sende yeşerdikçe saldırdım sana; senin yaratanlığına. Uzaklar daha bir uzaklaştı benden; sen gitmedin ve senin nefesinde soludum şu koca evreni.BİNG sen oldun BANG ben.
   Altı milyardık seninle, dünya ve de ay'dık, güneşi seninle doğurduk, mevsimler birbirine döndü; biz seyrettik, kosmozun her parçasını bizden var ettiler ve her varolan bir diğerine hayat oldu, bizim üzerimizde yeşerdi; ağaçlar,çiçekler ve de her türlü mahlukat.
   Yokluklar aleminden varlık alemine geçtiğimizde kaybettik;seni ve beni. Ruhlarımız bedenlerimizle kirlendikçe ayrıldık, unuttuk birbirimizi. İçinde acı olan, yok edişleri bizden ilhamla yarattı evren; bizdik hayatın kaynağı şimdi biz yok ediyorduk hayatta olanları.
   Gözyaşlarında son buldum; senden evvel ben gitmeyi dile aldım. Sen sustun, durgundun. Gözlerin gözlerime değdi, kırgındın ve de öfkeli. Şimdi çok uzaklarda yeni hayatlara senden eksik doğuyorum; her doğan seni sorsa da bu kez ben susuyorum.

2 yorum:

  1. beğenmen beni çok onurlandırdı Mkumsal; senin yazıların kadar olmasa da karalıyoruz

    YanıtlaSil