Translate

Bumerang - Yazarkafe

10 Ekim 2011 Pazartesi

karamsar

   Bir adam; bir kadını sever, birine aşık olur ve birinden de çocuk sahibi. İkisini tek bir kadında bulan mutlu bir adam olur; azınlıkta ki şanslılardan. Üç özellikten birini barındıran kadınla birlikte olan erkek normal toplumun herhangi bir üyesi; tekini dahi bulamamışsa herhangi bir toplumun normal bir üyesi oluverir, yalnızlıkları kalabaklaştırır. Hepsini elde eden adam ise; erdemlerden daha üstün, ermişler mertebesinde sanır kendini. Cennet dünya üzerindeki perdesini kaldırıpta adama kucak açıverir. Olmayan zamanla, sınırlı an birbiri üstüne denk gelir, ruh sonsuzlukta durur. Ne yaşlanmadan ölmek olur ne de ölmek için yaşlanmak.

    Bir adam aşık olduğu kadını sevmek ister, sevdiğindende çocuk sahibi olmayı. Kendini seveni değilde sevdiğinin kendisini sevmesini bekler. Düşlerde ki aşklarına, aşıklarına benzeyenlere aldanıp,aldanmalarda bir kaç aşk heder eder. Gün gelir; baba olmak için "aşığım, seni seviyorum" der, yasal tecavüzcülüklere mahkum eder kendini.

   Bir adam aşkı bilmeden, hiç sevilmeden ve bir tek çocuğun "baba" deyişini duyamadan da ölebilir; genç ya da yaşlı olması hiç önemsiz, yalnızca gitmeyi kabul edebilir cehenneme,hem de bile bile. Yaşamı cehennemden farksız olsa da, gitmek bir umut oluverir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder